ALLMÄNNA VILKOR

Villkor och bestämmelser

Denna webbplats drivs av varumärket GOOD GUM® under AB Svensk Vitaminindustri. Org. nr 559115-1872. Termerna ”vi”, ”oss” och ”vår(a)” hänvisar på hela webbplatsen till GOOD GUM®. GOOD GUM® erbjuder denna webbplats, inklusive all information, alla verktyg och alla tjänster som är tillgängliga för dig, användaren, från denna webbplats på villkoret att du godkänner alla villkor, bestämmelser, policyer och meddelanden som redovisas här.

Genom att besöka vår webbplats och/eller köpa något från oss, deltar du i vår ”tjänst” och samtycker till att bli bunden av följande villkor och bestämmelser (”villkor och bestämmelser” eller ”villkor”), inklusive de ytterligare villkor och bestämmelser samt policyer som hänvisas till här och/eller som är tillgängliga via hyperlänk. Dessa villkor och bestämmelser gäller för alla användare av webbplatsen, inklusive men inte begränsat till, användare som bara tittar, leverantörer, kunder, handlare och/eller de som bidrar med innehåll.

Läs igenom dessa villkor och bestämmelser, inklusive avsnitten Leveransinformation och Returer och byten noga innan du bereder dig åtkomst till eller använder vår webbplats. Genom att bereda dig åtkomst till eller använda någon del av webbplatsen samtycker du till att bli bunden av dessa villkor och bestämmelser. Om du inte godkänner alla villkoren och bestämmelserna i detta avtal, får du inte bereda dig åtkomst till webbplatsen eller använda några tjänster. Om dessa villkor och bestämmelser betraktas som ett anbud, är accepten uttryckligen begränsad till dessa villkor och bestämmelser.

Även alla nya funktioner eller verktyg som läggs till i den aktuella butiken ska vara föremål för dessa villkor och bestämmelser. Du kan när som helst granska den senaste versionen av villkoren och bestämmelserna på den här sidan. Vi förbehåller oss rätten att uppdatera, ändra eller ersätta någon del av dessa villkor och bestämmelser genom att publicera uppdateringar och/eller ändringar på webbplatsen. Det är ditt ansvar att regelbundet kontrollera denna sida för ändringar. Din fortsatta användning av eller åtkomst till webbplatsen efter att ändringar har publicerats, innebär att du samtycker till ändringarna.

Dessa villkor och bestämmelser ska tillämpas för all försäljning som sker via good-gum.com och exkluderar tillämpning av köparens samtliga avvikande allmänna eller särskilda villkor. Ingen friskrivning från eller modifiering av dessa försäljningsvillkor ska vara bindande för good-gum.com om de inte har godkänts skriftligen av en auktoriserad representant för good-gum.com.

Du måste vara minst 18 år för att få göra en beställning, minderåriga måste ha skriftligt medgivande från en förälder/vårdnadshavare.

Pris och betalning 

good-gum.com använder svenska kronor som fast standardvaluta. Alla produktpriser anges inklusive 12 % moms (svensk skatt). Leverans till alla länder inom Europeiska unionen (EU) sker med leveransavgiften inkluderad (Delivery Duty Paid), vilket innebär att skatter och tullavgifter ingår i det slutliga priset.

För beställning till länder utanför EU måste alla avgifter för ett paket betalas av den person som tar emot det. GOOD GUM™ har ingen kontroll över dessa avgifter och kan inte avgöra vad kostnaden blir eftersom tullpolicyfrågor och importtullar varierar kraftigt från land till land. Kontakta ditt lokala tullkontor för att vara säker på att få aktuella upplysningar.
GOOD GUM™ använder PayPal som betalningssystem. Mer information finns på paypal.se. 

Leverans 

Vi tillämpar kostnadsfri leverans och använder DHL Service Point. Om good-gum.com har anledning att ifrågasätta köparens solvens eller förmåga att betala för levererade produkter, har good-gum.com ingen skyldighet att göra någon leverans och har rätt att stoppa produkter under transport om inte köparen betalar i förskott för leveransen och andra fordringar som kan uppstå till följd av affärsrelationen eller ställer en säkerhet till förfogande som rimligen kan accepteras av good-gum.com.

Outlösta paket

Outlösta paket returneras till AB Svensk Vitaminindustri. För alla outlösta paket kommer du att debiteras samtliga avgifter som kan uppstå i samband med returleveransen.

Returpolicy 

good-gum.com har 14 dagars returrätt. Returrätten börjar löpa den dag du tar emot den köpta produkten. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i oförändrat skick, dvs oanvänd och ej öppnad, förstörd eller skadad. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och öppet köp. Vid retur måste kvitto eller kopia på denna medfölja. Kontakt med oss måste ha skett innan retur. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen ej är komplett eller öppnad, debitera självkostnadspris för de saknade delarna. Vi förbehåller oss rätten att i de fall returen skett felaktig dvs kvitto saknas eller kontakt ej tagen avstå från återbetalning av varans värde. Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott.

Integritetspolicy

AB Svensk Vitaminindustri, org. nr 559115-1872 ansvarar för dina personuppgifter och värnar om din personliga integritet och om dataskydd. Nedan förklarar vi hur vi hanterar dina uppgifter enligt den EUs dataskyddsförordning, GDPR. 

Vid beställning av en produkt/tjänst kommer du att ombes att fylla i personuppgifterna namn, personnummer, adress, e-mailadress och telefonnummer. Vid köp godkänner du att de här uppgifterna lagras i enlighet med good-gum.coms integritetspolicy för att vi ska kunna uppfylla vår del av avtalet med dig som kund. Det innebär att vi behöver dessa uppgifter för att kunna genomföra betalning och skicka ut dina varor till rätt adress och avisera dig som kund via sms. Vi behöver även dessa uppgifter för reklamations- och returhantering, samt åldersgranskning. Lagringsperioden för detta är generellt 36 månader. Vid registrering av vårt nyhetsbrev lagras din e-mailadress för att kunna skicka ut nyheter gällande GOOD GUM™.

Vi har full transparens kring hur vi hanterar dina personuppgifter. Du har rätt att få veta vilka uppgifter som good-gum.com har registrerat om dig. Om uppgifterna är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att de korrigeras och/eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post. Vi har rätt att neka radering av personuppgifter om det finns legala skyldigheter som tex bokförings- och skattelagstiftning, bank och penningstvättslagstiftning och konsumentlagstiftning. Alla uppgifter hanteras av våra IT-system och servrar inom EU.

För att kunna bedriva vår verksamhet kan vi komma att dela dina personuppgifter med företag som är så kallade personuppgiftsbiträden till oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med betalning (tex PayPal), logistik (speditörer) och IT-tjänster (företag som hanterar drift och underhåll av våra IT-tjänster).

Vi behandlar dina uppgifter när det är motiverat med hänsyn till ändamålet, nödvändigt för säker identifiering eller om det finns något annat särskilt skäl. Vi minimerar användandet av ditt personnummer i så stor utsträckning som möjligt genom att istället använda ditt födelsenummer.

Force majeure 

good-gum.com har inget ansvar för bristande utförande till följd av omständigheter utanför vår kontroll som direkt eller indirekt förhindrar, hämmar eller gör produktion, leverans eller frakt oekonomisk tills sådant hinder har avlägsnats (force majeure). Sådana omständigheter ska anses omfatta svårigheter att anskaffa råvaror samt andra svårigheter och störningar, inklusive men inte begränsat till krig, upplopp, arbetskonflikter, brand, översvämning, storm, olyckor, bränsle- eller elbrist, bristande transporter, hinder eller avbrott av transport till havs samt haverier eller avbrott av något slag som rör vår utrustning eller våra anläggningar och som bedöms som nödvändiga för utförandet av våra avtalsskyldigheter.

Fraktinformation

För att du ska kunna njuta av din produkt så fort som möjligt försöker GOOD GUM™ alltid att behandla och skicka alla beställningar inom 24 timmar. Vi har gratis standardleverans på alla våra beställningar.

Tveka inte att kontakta oss på hello@good-gum.com om du har några frågor om statusen för din beställning eller vår fraktpolicy.

I Sverige har vi en beräknad leveranstid på 1–3 arbetsdagar vid sändning med DHL Service Point och i övriga Europa 2–5 arbetsdagar med UPS Standard. Resten av världen har en beräknad leveranstid på 3–5 dagar med UPS Standard till en kostnad av 25 euro. 

DHL Service Point (svenska beställningar)

Inhemska beställningar levereras till närmaste DHL Service Point inom 1–3 arbetsdagar. När din produkt från GOOD GUM™ har anlänt får du ett sms med ett referensnummer som du uppger när du hämtar ut paketet. Glöm inte att ta med en giltig ID-handling.

UPS (internationella beställningar)

Alla beställningar som levereras med UPS kräver en signatur vid leverans. UPS arbetar vanligtvis mellan 09:00 och 18:00 på vardagar. Om du förväntar dig att vara någon annanstans, t.ex. på jobbet, ber vi dig att ange en alternativ adress för leverans dagtid när du lägger din beställning.

För leveranser till bostadsadresser kan UPS vidarebefordra paketet till din närmaste UPS Access Point om det första leveransförsöket misslyckas. Observera att detta inte kan garanteras till följd av följande möjliga orsaker: (1) det finns ingen UPS Access Point nära din adress, (2) UPS kan inte komma åt din postlåda för att leverera din avi (var noga med att ange eventuell portkod i slutet av beställningen så att UPS kan komma åt din postlåda), (3) aktuell UPS Access Point saknar lagringskapacitet. Observera att leverans till adresser på landsbygden kan ta längre tid.

Var noga med att ange det UPS spårningsnummer som du fick i din leveransbekräftelse via e-post från GOOD GUM™. 

Skatter och tullavgifter – beställningar inom EU
Leverans till alla länder inom Europeiska unionen (EU) sker med leveransavgiften inkluderad (Delivery Duty Paid), vilket innebär att skatter och tullavgifter ingår i det slutliga priset.

Skatter och tullavgifter – beställningar utanför EU 

För beställning till länder utanför EU måste alla avgifter för ett paket betalas av den person som tar emot det. GOOD GUM™ har ingen kontroll över dessa avgifter och kan inte avgöra vad kostnaden blir eftersom tullpolicyfrågor och importtullar varierar kraftigt från land till land. Kontakta ditt lokala tullkontor för att vara säker på att få aktuella upplysningar.

Returer och byten

GOOD GUM™ har 14 dagars returrätt räknat från mottagandet och full återbetalning erhålls. Varorna måste vara oanvända, kompletta med alla originaletiketter samt i original- och säljbart skick.

Vi ersätter inte returnerade paket som försvinner i returfrakten. Observera att ytterligare tullar, skatter och andra extraavgifter som du kan bli debiterad inte kommer att ersättas av GOOD GUM™.

Adressen till vårt lager är:

AB Svensk Vitaminindustri Att.: GOOD GUM™, Orrspelsvägen 27, 167 66 Bromma.

4. När vi har mottagit och godkänt returen betalar vi tillbaka dina pengar. 

Användning av cookies

Vi använder cookies på good-gum.com (webbplatsen). Cookies är data som lagras lokalt på din telefon, surfplatta eller dator (i din webbläsare). Cookies används för följande ändamål:
För att webbplatsens funktionalitet ska fungera som dem ska

För att du ska kunna logga in och för att ge dig en användarvänlig upplevelse på webbplatsen.

  • Webbanalys och statistik

Webbplatsen använder cookies för att analysera hur användarna rör sig på webbplatsen såväl som att utföra tester och experiment på användarbeteende. Vi använder bland annat Google Analytics för att hjälpa oss med den uppgiften.

  • Riktad marknadsföring

Webbplatsen använder även cookies för riktad marknadsföring från good-gum.com till dig. Vi använder bland annat Google Analytics / AdWords för visning och analys av sådana riktade annonser.

  • Ditt val

Om du inte vill använda cookies för ovanstående ändamål, kan du ändra inställningarna i din webbläsare för att inte acceptera cookies från denna webbplats. Tyvärr kan detta leda till att vissa funktioner på vår webbplats inte fungerar optimalt och därmed påverkar din upplevelse av vår webbplats. Genom att inte acceptera cookies kan du även hindra oss från att skräddarsy vår webbplats och tjänster i enlighet med dina önskemål. Om du har ett Google-konto kan du också ändra dina inställningar med avseende på Googles användning av cookies för riktad marknadsföring på den här webbplatsen: https://www.google.com/settings/adsand/ eller genom att hämta tillägget Google Analytics Opt-out här: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=sv.